Varm Virak Biljka Bilder

Virak Biljka

Virak Biljka

Virak Biljka

Erotisk Virak - biljka | Lekovito bilje - trave | TRAVARI SRBIJE Pictures

Virak Drugi nazivi: Vrkuta, rosanica, biserak, gospin plašt, trava od ušljeme i plašt device Marije. Latinski naziv: Alchemilla vulgaris. Opis biljke. Višegodišnja biljka. Ima kratak rizom iz koga raste prizemna lisna rozeta i polegnuta ili uspravna razgranata lisna Camfuze koja naraste do 50 cm.

Listovi su dlanasti, imaju dugu peteljku, nazubljeni su i imaju sjajne dlačice sa donje strane. Cvast je na vrhu u obliku grozda. Cvet je zelenkastožućkast. Cveta od maja do avgusta. Plod je orašćić. Raste u rubnim oblastima šuma i pored puta, na padinama i vlažnim livadama u višim planinskim predelima.

Hemijski Frankstgirlworld. Sadrži tanine, katehine, flavonoide, fenol karbonske kiseline i njihove derivate, lignin, lipide, vitamin C. Takođe sadrži gvožđe, bor, mangan, bakar, cink, molibden, nikl. Lekovito delovanje. Kod poremećaja menstruacije, belog pranja, genitalnih tegoba i nelagodnosti u prelaznim godinama, zajedno s hajdučicom može da reguliše neredovni menstrualni ciklus.

Ova lekovita biljka deluje Virak Biljka što skuplja krvne sudove i brzo leči, a koristi se i kao diuretik i sredstvo za jačanje srca, zatim kod groznice zbog zapaljene rane, kod zagnojene rane, pa i nelečenih i zapostavljenih čireva. On takođe otklanja slabost mišića i udova i pomaže kod malokrvnosti. Način upotrebe. Pripremanje čaja: 1 True Damage Ekko Chroma mala kašika biljke popari se sa četvrt litre vrele Virak Biljka i ostavi da kratko odstoji.

Oblozi: odgovarajuća količina sveže biljke brzo se opere, izgnječi oklagijom i upotrebi kao oblog. Virak Biljka vodi za kupanje: za potpunu kupku uzme se g osušene ili nekoliko pregršti sveže biljke i stavi se u kofu sa hladnom vodom, da prenoći. Sledećeg dana se sve Virak Biljka i doda vodi za kupanje.

Virak Biljka

Virak Biljka

Virak Biljka

Virak Drugi nazivi: Vrkuta, rosanica, biserak, gospin plašt, trava od ušljeme i plašt device Marije.

Virak Biljka

03/09/ · Virak je izuzetno lekovita biljka koja mnogima nije poznata iako se koristi od davnina. Ova biljka, koja se još naziva i gospin plašt, posebno je kao lek za ženske probleme, kao i za rane i sve tipove krvarenja. Osim toga, stari je lek za grozničava stanja i stomačne drta.mei se i za kožna oboljenja, ubode insekata, čireve, negu drta.meted Reading Time: 2 mins.

Virak Biljka

Virak Biljka

Virak Biljka

Virak biljka (lat. Alchemilla vulgaris) je poznata i pod nazivima vrkuta i gospin plašt. Pretpostavlja se da je ovaj drugi naziv dobila zbog polukružnog izgleda listova koji podsećaju na srednjovekovni ženski plašt. A upravo još od srednjeg veka biljka virak je poznata po svojim lekovitim svojstvima.

Virak je zeljasta višegodišnja biljka koja raste u planinskim podrucjima, šumama i pašnjacima u periodu od marta do avgusta. Prepoznatljiva je po polukružnim listovima i malim, žuckasto zelenim cvetovima. Interesantan je podatak da njen latinski naziv Alchemilla vulgaris potice od srednjovekovnih alhemicara, a evo i zasto: Oni su verovali da rosa koja se sakupi sa listova virka ima carobne moci koje bi im mogle pomoci u potrazi za Kamenom mudrosti. A Kamen mudrosti je alhemijska supstanca koja, prema njihovom tadasnjem verovanju, ima sposobnost da pretvori neplemenit metal u zlato. Ista ta mitska supstanca u tecnom obliku, predstavlja eliksir života koji leči, podmladjuje, obezbedjuje dugovečnost, a ponekad, čak i besmrtnost.
2021 drta.me